M-Parking

Hrvatska parking udruga uvela je uslugu plaćanja parkiranja mobilnim uređajem na svim uličnim parkiralištima u Hrvatskoj, bez obzira na grad u kojem se plaća parkiranje i bez obzira na mobilnog operatera čijom se mrežom korisnik/vozač služi.

Za pružanje ove mogućnosti plaćanja, HPU je razvila sustav “m-parking” u suradnji s mobilnim operaterima u Hrvatskoj. Plaćanje parkiranja je omogućeno slanjem SMS poruke na posebne (m-parking) brojeve koji označuju pojedinu parkirnu zonu u svakom gradu.

Korisnik plaćanja parkiranja putem mobilnog uređaja može biti bilo koji korisnik mobilnog operatera (nema dodatne prijave ili registracije za korištenje ove usluge), dok se platežna sposobnost korisnika provjerava prilikom svake transakcije – zahtjeva. Troškovi učinjeni plaćanjem parkiranja putem mobilnog uređaja korisniku se obračunavaju od strane mobilnog operatera jednom mjesečno (za post-paid korisnike) ili odmah (za pre-paid korisnike).

Hrvatska parking udruga jednom mjesečno usklađuje podatke o odobrenim transakcijama svih gradova s mobilnim operaterima, te priprema i dostavlja izvješća-obračune svakom koncesionaru uključenom u sustav “m-parking”.